[Humanist] 27.572 job at the International Institute of Social History

Humanist Discussion Group willard.mccarty at mccarty.org.uk
Fri Nov 29 07:46:15 CET 2013


         Humanist Discussion Group, Vol. 27, No. 572.
      Department of Digital Humanities, King's College London
            www.digitalhumanities.org/humanist
        Submit to: humanist at lists.digitalhumanities.org    Date: Thu, 28 Nov 2013 17:02:01 +0100
    From: Afelonne Doek <ado at iisg.nl>
    Subject: IISH vacancy: Scientific Developer / Wetenschappelijk Ontwikkelaar


The International Institute of Social History has a vacancy for a scientific developer. The text of the vacancy is in Dutch since good knowledge of the Dutch language is required.
----------------------------------------------------------------------------


Het IISG doet geavanceerd onderzoek naar de geschiedenis van werk, werkenden en arbeidsverhoudingen op mondiale schaal en verzamelt daartoe gegevens, die ook ter beschikking worden gesteld aan andere onderzoekers.

Voor de afdeling Digitale Infrastructuur is het IISG per direct op zoek naar een

Wetenschappelijk Ontwikkelaar (m/v)
(38 uur per week voor 1 jaar)

Afdeling Digitale Infrastructuur

Deze afdeling werkt aan de ontwikkeling en uitvoering van projecten op het gebied van (digitale) wetenschappelijke informatieproducten en -diensten, die van strategisch belang zijn voor het instituut.
Deze projecten worden uitgevoerd door afdelingsoverschrijdende werkgroepen, met inzet van expertise vanuit de verschillende afdelingen. Ze zijn sterk internationaal georiënteerd en op ICT-gebied trendvolgend en gericht op praktische toepassing. Voor het versterken van ons team zoeken wij een enthousiaste, leergierige en communicatief sterke persoonlijkheid.

Functie-informatie:

Het IISG verzamelt en beheert een aantal wetenschappelijke datasets die de grondslag vormen voor onderzoek. Deze omvangrijke datasets, die veelal nog in ontwikkeling zijn, dienen duurzaam te worden opgeslagen en tevens optimaal toegankelijk te zijn voor de onderzoeker. Dit vraagt om een gedegen en flexibele digitale infrastructuur die nauw aansluit bij de uiteenlopende werkprocessen van de onderzoeker. We zoeken ter uitbreiding van ons team een wetenschappelijke ontwikkelaar die een duidelijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de digitale infrastructuur en de ontwikkeling van ‘tools’ binnen de lopende projecten op ‘microdata’ gebied. In deze functie ga je onder andere werken aan;

-    De Historische Steekproef Nederland (http://socialhistory.org/en/hsn)

-    Linking System for historical family reconstruction (http://www.iisg.nl/hsn/projects/links.html )

-    Nieuwe en bestaande projecten op gebied van ‘record linkage’, ‘parser-technologie’ en ‘design-patterns’

De ontwikkeling van de applicaties en ‘tools’ gebeurt op basis van webstandaarden en ‘Open Source frameworks en toolkits’. Ontwikkelen gaat volgens de ‘OpenUP’ methodiek; met ‘usecases’, functionele en technische ontwerpen. Dit houdt ook in dat gedegen documenteren en testwerkzaamheden een onderdeel zijn van het werk. We bieden je een plaats binnen een enthousiast team met ambitie en met ruimte voor eigen initiatief.

Functie-eisen:

Je beschikt over een Bachelor- (of Master-)opleiding in (technische) informatica. Je hebt aantoonbare kennis en ervaring (3 jaar) met het ontwikkelen van wetenschappelijke applicaties. Je hebt ervaring met het werken met omvangrijke datasets (structured data) en het toepassen van nieuwe methoden uit de database technologie. Daarnaast bezit je de volgende vaardigheden: ontwikkelt volgens SOA , JAVA/JSP, XML, XSL, XSLT, mySQL, Postgres, Linux (Ubuntu, CentOS); pré: bash, perl, indexing software. Je moet in staat zijn om wensen van wetenschappers om te zetten in praktische toepassingen en kan zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren. Voor de functie zijn wij op zoek naar een pragmatische programmeur met een sterk analytisch vermogen en een ‘hands-on’ mentaliteit. Je bent daarnaast gedreven, doelgericht, stressbestendig en beschikt over goede communicatieve/sociale vaardigheden. Een goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift is vereist.Aanstelling en salaris:

De aanstelling bij de Stichting IISG is voor de duur van een jaar op projectbasis.
Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 2.427,- en maximaal € 3.831,- (schaal 10 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek.
Het IISG biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantieuitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Reactie:

Je kunt je sollicitatie (brief met CV) tot en met 5 januari 2014 sturen aan wsprogr2013 at iisg.nl<mailto:wsprogr2013 at iisg.nl>, t.a.v. Marjoleine Cornelissen (hoofd Algemene Dienst/P&O, bij het onderwerp vermelden “wetenschappelijk programmeur”.
Informatie is verkrijgbaar bij Mario Mieldijk, hoofd Digitale Infrastructuur (mmi at iisg.nl<mailto:mmi at iisg.nl>) of via telefoonnummer 020-6685866.
Meer informatie over het IISG kun je vinden op socialhistory.org<http://www.socialhistory.org>.

--------------------------------------------------

Afelonne Doek
Director of Collections and Digital Infrastructure

International Institute for Social History
Cruquiusweg 31 | 1019 AT Amsterdam | The Netherlands
Mail address: P.O. Box 2169 | NL-1000 CD Amsterdam | The Netherlands
t + 31 (0)20 668 58 66
www.socialhistory.org<http://www.socialhistory.org/>

[cid:image001.jpg at 01CEEC5B.778AD790]

More information about the Humanist mailing list